Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Organisatieadvies

Veltman Coacht adviseert organisaties hoe zij de traditionele, hiërarchische organisatie om kan bouwen naar een zelfsturende organisatie. Als zelfsturing consistent wordt ingevoerd leidt dit tot grotere medewerkerstevredenheid; betere zorg en grotere klanttevredenheid, besparing op de overheadkosten, kortere overleglijnen en minder regelgeving.

Een zelfsturende organisatie:

  • Heeft een visie, een richting en heldere kaders waarbinnen de teams kunnen functioneren.
  • Laat het primaire proces is leidend zijn, de rol van de manager en de ondersteunende diensten is faciliterend in plaats van controlerend.
  • Geeft vertrouwen aan de professionals en regelruimte, zodat de teams het HOE van het werk zelf kunnen organiseren en problemen zelf op kunnen lossen.
  • Denkt mét de teams en niet vóór de teams.
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren