Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Nieuwe website

Beste lezer,

Ik wil je welkom heten op mijn nieuwe website. Neem gerust een kijkje.

De komende tijd ga ik teams en organisaties coachen op weg naar zelforganisatie.

Ben je al bekend met het fenomeen zelfsturing of zelforganisatie? Ik vertel je er graag over. Zelfsturing zegt iets over het natuurlijk vermogen van mensen om zichzelf uit te vinden en te manifesteren. Zelforganisatie is een organisatievorm waarbij medewerkers het werk zelf organiseren zonder aansturing van bovenaf, maar wel vanuit een heldere visie en een kader.

Laat mij dit even visualiseren: Vanuit een organisatie, bijvoorbeeld een organisatie in de jeugdzorg, stel ik mij managers en directie voor die goed hebben nagedacht over waar ze naar toe willen met hun organisatie en vanuit welke visie. Als geen ander kennen ze het spanningsveld tussen bedrijfsdoelstelling, doelgroep, politiek, strategie en financiering. En als ze hier met elkaar helderheid over hebben duiken ze de teams in. Niet om te implementeren, maar om het kader (het WAT) te presenteren en zij vraagt de teams en professionals HOE zij dit willen vormgeven en wat ze daar voor nodig hebben.                                                De medewerkers en de teams luisteren belangstellend en zijn nieuwsgierig (WAT willen ze?). Het aangesproken worden op je deskundigheid maakt je kritisch en alert. Als geen ander weet je wat je tegen komt in de praktijk en met elkaar zoek je naar oplossingen voor het probleem. De diversiteit in het team helpt om tot werkbare oplossingen te komen. Goedkeuring van de directie heb je niet meer nodig. Ze maken zich ook niet druk en vertrouwen op je professionele autonomie en deskundigheid. Het is hen om het even, zolang je maar het resultaat behaalt en binnen de gestelde kaders en visie blijft. Wel zijn ze natuurlijk erg benieuwd waar de teams mee komen en naar hun feedback. De autonome professional zegt: “Zeg maar WAT er moet gebeuren en laat het HOE aan mij en het team. Geef me een visie en een kader waarin ik kan werken en faciliteer mij zodanig dat ik mijn werk kan doen en het zelf zoveel mogelijk kan regelen met mijn collega’s. Zadel mij a.u.b. niet op met scholing waar ik niet om heb gevraagd, want deze zullen niet erg beklijven. In ruil daarvoor beloof ik je m’n beste kunnen en zal ik vanuit mijn deskundigheid aangeven wat ik van je nodig heb om kwaliteit te leveren en ons te blijven ontwikkelen. Laten wij vooral ook met elkaar in dialoog gaan en blijven zodat wij als een levend organisme, wat elkaar over en weer beïnvloedt, kunnen blijven ontwikkelen en de wereld mooier maken.”

Hoe klinkt dat? Zie je het voor je? Of heb je daar een ander beeld en geluid bij? Dat mag ook.                        Zo nu en dan zal ik wat publiceren, stukjes ter prikkeling, een stelling, een reflectie uit de praktijk.

Fijne dag,

Rick Veltman

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren